Emma Motion, ons smart matras.

Emma Sleep Tech

Emma Motion, ons smart matras.

Wat is een smart matras?​

Een smart matras verschilt op twee facetten van traditionele matassen 1) het betaat niet enkel uit schuim en/of springveren en 2) er zijn technologische functies in het matras verwerkt. Alle technologische functionaliteiten zijn in het matras (niet in het bedframe) geïntegreerd. De slaap tracking in het matras is erop gericht om slaaphoudingen en -patronen te herkennen en de ondersteuning daarop aan te passen. Geavanceerde producten bieden hulp bij het uitlijnen van de ruggengraat, wat een enorme invloed heeft op de slaapkwaliteit. Daarnaast bieden smart matrassen temperatuurregeling.

Rocking Sleep Science

Innovatie dat je leven verbeterd

Het onderzoeks- en innovatieteam van Emma bestaat uit 30 zeer getalenteerde en gemotiveerde onderzoekers. Zoals binnen elk team bij Emma bestaat het team uit een zeer breed scala aan achtergronden, van neurologen tot engineers. Samen hebben ze het nieuwe “State-of-sleep” vormgegeven: technologie dat je leven verbeterd! Het doel van het team is altijd geweest om de slaapervaring in het geheel te verbeteren, voor elk individu. Hun sleutel tot succes is een unieke combinatie van verschillende achtergronden, vaardigheden en specialisaties. Hieronder vindt je enkele details:

 

Neurowetenschappen

Inzicht in de wetenschappelijke complexiteit van de processen in het lichaam tijdens de verschillende fases van de slaap is van vitaal belang om de slaapkwaliteit te verbeteren. Omdat iedereen andere slaapvoorkeuren heeft, passen matrassen zich idealiter aan de specifieke behoeften van jouw lichaam aan (bv. temperatuur, ergonomie). Het bijhouden van je slaapgewoonten of het gebruik van een matras die zich aanpast aan jouw lichaamsbewegingen kan helpen om een perfecte nachtrust te krijgen. Daarom zetten de onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Emma hun wetenschappelijke kennis in biologie, biochemie, cognitieve psychologie en neurowetenschappen om in praktische ontwikkeling en toepassing.

Engineering

Om theoretische kennis in praktijk te brengen, zijn goed gefundeerde ingenieursvaardigheden van essentieel belang. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam beschikt over een groot veld aan gespecialiseerde kennis, variërend van mechanische en industriële tot materiaal- en elektrotechnische engineering. Deze specifieke kennis helpt om digitale en fysieke prototypes te maken voor nieuwe slaapinnovaties en deze op schaal te brengen met oog voor het detail. Voorafgaand aan elke productlancering worden de prototypes nauwgezet gecontroleerd in Emma’s eigen testlab om de hoogste kwaliteits- en prestatienormen te garanderen.

Ergonomie

Aangezien mensen in één nacht tot 60 keer van slaaphouding veranderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wervelkolom altijd in één rechte lijn ligt. Daarom bundelen verschillende deskundigen voortdurend al hun kennis om de Emma-matrassen ergonomisch geschikt te maken voor alle lichaamstypen. Hiervoor is uitgebreid onderzoek nodig naar belangrijke factoren, zoals de juiste mate van elasticiteit op de juiste plaats. Met name bij de ontwikkeling van het smart Emma Motion-matras heeft het onderzoeks- en ontwikkelingsteam zich gericht op het vinden van een oplossing voor deze uitdaging, aangezien het matras zich voortdurend aan jouw lichaam aanpast. Ergonomie is een sleutelfactor voor een goede nachtrust en voor een gezond leven.

Technologie

Technologische knowhow is vereist voor zowel de ontwikkeling van prototypes en het testen van apparaten als voor de ontwikkeling van innovatieve functies in het matras zelf. Zo onderzoekt en ontwikkelt een team van specialisten op het gebied van softwareontwikkeling of sensorsysteemtechnologie permanent nieuwe sensorgebaseerde en slimme functies die de slaap op een geheel nieuw niveau zullen verbeteren, in overeenstemming met de wetenschappelijke kennis en uitgebreide gegevens over slaapgewoonten of -houdingen.

Data Science

Tijdens de ontwikkelings- en testfase van nieuwe producten worden talloze gegevens uit het onderzoek gefilterd, geanalyseerd en geëvalueerd. Daarom is diepgaande kennis op het gebied van informatietechnologie, analytics of kunstmatige intelligentie binnen het team zeer uitgesproken. Dit zorgt ervoor dat Emma niet alleen hoogwaardige beddengoedartikelen levert, maar ook het productassortiment kan uitbreiden in de richting van Sleep Tech. Daarbij maakt Machine Learning deel uit van de productontwikkeling en van de Emma Motion met als doel de slaap te verbeteren volgens de missie van het bedrijf, “one night at a time”.

Ontwerp en ontdekking

Complexe technologie vereist een goed ontwerp om het de klant gemakkelijk te maken om het product daadwerkelijk te gebruiken. Een goed ontworpen product – of het nu een matras, een kussen of een technisch product is – moet esthetisch aantrekkelijk zijn. Een goed ontwerp mag echter geen afbreuk doen aan de functionaliteiten van een product, noch aan zijn duurzaamheid of bruikbaarheid. Daarom werken verschillende product- en industrieel ontwerpers en ontwerpingenieurs voortdurend aan deze uitdaging om de beste oplossingen te vinden. In het bijzonder met betrekking tot Sleep Tech, speelt design een belangrijke rol. Hier worden innovatieve producten, diensten of functies, die tot dusverre gedeeltelijk alleen in neurowetenschappelijk onderzoek bestonden, voor een breed publiek beschikbaar gemaakt. App-ontwikkeling is hier een goed voorbeeld van. Toepassingen moeten altijd worden gezien in het licht van de ontdekking van de gebruiker, aangezien een gebruikersgerichte aanpak

emma-motion-12-copyright-emma-sleep-gmbh-photography-by-superheros-amsterdam-b-v

Infinite AI Sensor

Wist jij dat je tijdens je slaap meerdere keren van slaaphouding veranderd? Dit heb jij misschien niet door, maar de gepatenteerde Infinte AI Sensor wel. Met behulp van 360 bewegingssensoren herkend de Emma Motion de geringste drukverandering en past het de ondersteuning aan zodat jij de perfecte slaap ervaart. Wees gerust, wij hebben het matras alvast voor je getraind met meerdere Terra bytes aan kennis, je zult vanaf dag één het verschil merken.

emma-motion-7-copyright-emma-sleep-gmbh-photography-by-superheros-amsterdam-b-v

Silent Move IQ

Onze gepatenteerde Silent Move IQ technologie zorgt ervoor dat de Emma Motion zich geruisloos aanpast aan jouw slaaphouding. Hierdoor ervaar je het maximale comfort en ultieme ergonomische ondersteuning. De Silent Move IQ technologie ontvangt haar aanwijzingen van het neuraal netwerk (Infinte AI Sensor) en bedient op haar beurt twee Motion Fields. Deze Motion Fields verhogen dan wel verlagen de lokale ondersteuning van het matras zodat jouw wervelkolom continue optimaal uitgelijnd is: noodzakelijk voor de perfecte slaap.

emma-motion-6-copyright-emma-sleep-gmbh-photography-by-superheros-amsterdam-b-v

Diamond Degree®

De Emma Motion maakt daarnaast ook gebruik van Emma’s Diamond Degree technologie. Deze toplaag helpt om actief de slaaptemperatuur te reguleren. Overtollige warmte wordt met behulp van warmtegeleidende grafietdeeltjes afgevoerd, zodat jij de ideale temperatuur bereikt en kunt herstellen van een drukke dag.

emma-motion-4-copyright-emma-sleep-gmbh-photography-by-superheros

Andere unieke kenmerken van de Emma Motion

  • is een volledig geïntegreerd systeem, geen externe installaties.
  • past zich voortdurend aan veranderende slaaphoudingen aan.
  • is gebaseerd op schuimtechnologie, daardoor biedt het liggevoel het volledige comfort van een superieure, klassieke matras.
  • bevat gepatenteerde technologie (Infinite AI Sense, Silent Move IQ).
  • is ontwikkeld door het R&D-team van Emma in samenwerking met technologiepartners en leveranciers in Duitsland.
  • wordt in Duitsland geproduceerd.